Η Ε.Ε ετοιμάζεται να εγκρίνει την ιδιωτική αποθεματοποίηση. Ανάσα για τις τιμές παραγωγού.

Ο απερχόμενος επίτροπος γεωργίας Φιλ Χόγκαν «άναψε το πράσινο φως» να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των συμβάσεων ιδιωτικής αποθεματοποίησης. Αυτά είναι τα χαρμόσυνα νέα για το ισπανικό ελαιόλαδο που έσπευσε να αναγγείλει ο υπουργός Γεωργίας Luis Planas, τέσσερις μόλις ημέρες μετά το συλλαλητήριο των Ισπανών ελαιοπαραγωγών στη Μαδρίτη (30.000 ελαιοπαραγωγοί διαδηλώνουν στη Μαδρίτη, 11/10).

Η Δήμητρα Αλιέως στον Βασίλη Ζαμπούνη για τη θέση του ελληνικού ελαιολάδου στη διεθνή αγορά

Εάν υπήρχε θέση πρέσβειρας επί τιμή του ελληνικού ελαιολάδου, τη θέση αυτή θα τη δικαιούνταν η κυρία Δήμητρα Αλιέως. Έχει ζήσει το προϊόν από πολύ κοντά και από «τα μέσα» επί 41 χρόνια, συνεχίζοντας να εργάζεται μεν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με βαθειά γνώση και των συνεταιρισμών αγοράζοντας τα λάδια τους από τις εποχές των καραβιών των χιλιάδων τόνων μέχρι σήμερα που πρέπει να αναλύσει δεκάδες δείγματα για να κλείσει ένα βυτίο των 27 τόνων.

Λαϊκό δικαστήριο για τον ΕΑΣ στο δημαρχείο!

Στα όρια του λαϊκού δικαστηρίου έφτασε η συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Άμφισσας στην εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα που διοργάνωσε την Πέμπτη το βράδυ στο Δημαρχείο Άμφισσας η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον τ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, στην οποία -σημειωτέον- δεν παραβρέθηκε κανείς από τον ΕΑΣ Άμφισσας!

Προσοχή ! Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων, διαπίστωσε ότι στην επισήμανση του προϊόντος «sandiemiBran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)», δεν  αναγράφεται ότι το προϊόν  περιέχει γλουτένη και μπορεί να περιέχει σόγια, γάλα και ίχνη ξηρών καρπών.

30.000 ελαιοπαραγωγοί διαδηλώνουν στη Μαδρίτη

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι φώναζαν κάποτε στους δρόμους της Αθήνας όσοι διαδήλωναν για κάποιες οικολογικές διεκδικήσεις. Αυτή την εικόνα, με πειστικό τρόπο, έδωσαν περίπου 30.000 ελαιοπαραγωγοί- σύμφωνα με την αστυνομία το πλήθος ήταν μόνο 8.000- που διαδήλωσαν χθες (10/10/2019) στους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης, περνώντας μπροστά και από το Υπουργείο Γεωργίας.

Πόλεμος και Ειρήνη

Στα εδάφη της Μεσοποταμίας-λίκνο του ανθρώπινου πολιτισμού- πάλι άναψε η φωτιά του πολέμου. Στη φωτογραφία, στρατιωτικά οχήματα περνούν μπροστά από ελιές, το δέντρο της ειρήνης, της σοφίας και του πολιτισμού.

Ο Ερντογάν ονόμασε την εισβολή των τούρκικων στρατευμάτων «επιχείρηση πηγής ειρήνης». Κι ο Τραμπ, έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν τουιτάροντας «in my great and unmatched wisdom…» («Σύμφωνα με τη σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου…»).

Αναζητούνται ψήγματα λογικής.

Η Άξιον Εκδοτική στην FOODTECH

Η Άξιον Εκδοτική με το περιοδικό Ελιά & Ελαιόλαδο και το olivenews.gr, θα βρίσκεται στην FOODTECH, 12- 14 Οκτωβρίου 2019 στο hall 3, περίπτερο Ε23.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε από κοντά με μεγάλη μας χαρά!

The post Η Άξιον Εκδοτική στην FOODTECH appeared first on olivenews.gr.

Στο Βορίδη οι ελαιοπαραγωγοί της Άμφισσας

 

Την άμεση παρουσία εκτιμητών, ώστε η ζημιά να αποτυπωθεί στην πραγματικότητά της, καθώς και τη γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων μετά την εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ, ζητάνε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη 17 ελαιοπαραγωγοί της Άμφισσας με έγγραφο τους, το οποίο απεστάλη προχθές.

ΦΑΣΑ