Προκήρυξη υποτροφιών από το Perrotis College

Το Perrotis College στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών του και μέσω της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης από το Ίδρυμα Σαμούρκα, προκηρύσσει επτά πλήρεις υποτροφίες τριετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 για ενδιαφερόμενους Έλληνες σπουδαστές.

Συνάντηση του Ισπανού υπουργού Γεωργίας με τον γεν. δ/ντή του IOC

Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Κι όμως μες τη ντάλα του Αυγούστου ο γεν. δ/ντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, Τυνήσιος Abdelatif Ghedira, πήγε και συνάντησε τον Ισπανό υπουργό Γεωργίας, Luis Planas. Και οι δύο εδρεύουν στη Μαδρίτη, άρα μικρή η διαδρομή, όμως, τι θέλουν αυγουστιάτικα;

Για το υπό συζήτηση ν/σ περί συνεταιρισμών

Όπως είναι γνωστό η αναμόρφωση της νομοθεσίας περί αγροτικών, αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ΝΔ, και του υπουργού ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη.

Παρουσιάζουμε κείμενα προτάσεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων.

Πρόκειται για ένα κείμενο της νομικού, κυρίας Άννας Μητροπούλου, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της και διαθέτει μια πολυετή εμπειρία και γνώση των συνεταιριστικών δρώμενων, όπως επίσης και για μια επεξεργασία πρότασης του ΣΑΣΟΕΕ. (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος.)

Συνεργάζονται μεταξύ τους οι SOVENA, DEOLEO, DCOOP, υπό την αιγίδα της Διεπαγγελματικής. Διδάγματα.

Υπό την αιγίδα και τον συντονισμό της ισπανικής διεπαγγελματικής οργάνωσης θα συνεργαστούν, με στόχο την ταυτοποίηση και ποιοτική βελτίωση των ισπανικών ελαιόλαδων, οι τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις: η συνεταιριστική Dcoop και οι ιδιωτικές SOVENA και DEOLEO. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα πανεπιστήμια της Κόρντοβα και της Γρανάδα, ενώ υποστηρίζεται και από το Υπουργείο Γεωργίας της Ανδαλουσίας.

Οδηγίες φυτοπροστασίας για την μαργαρόνια

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου Ηρακλείου εξέδωσε δελτίο ενημέρωσης με προειδοποιήσεις και οδηγίες για την φυτοπροστασία της ελιάς.

Το πλήρες δελτίο φυτοπροστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση της μαργαρόνιας είναι διαθέσιμο σε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

 

Ο Ζαχαρίας Παπαδιαμάντης για τα βάσανα ενός οκνηρού ελαιοπαραγωγού

Ο Ζαχαρίας Παπαδιαμάντης και τα βάσανα ενός οκνηρού μεγαλοκτηματία ελαιοπαραγωγού, του Φραγκούλη Φραγκούλα, που χρεωκόπησε από τους τοκογλύφους.

Ο Ζαχαρίας Παπαδιαμάντης για τα βάσανα ενός οκνηρού ελαιοπαραγωγού

Ο Ζαχαρίας Παπαδιαμάντης και τα βάσανα ενός οκνηρού μεγαλοκτηματία ελαιοπαραγωγού, του Φραγκούλη Φραγκούλα, που χρεωκόπησε από τους τοκογλύφους.

 

Ανακάλυψη του Πανεπιστημίου Πατρών μηδενίζει τη νοθεία στο ελαιόλαδο

Ταυτότητα στο ελληνικό λάδι, με χρήση τεχνικών Laser και Μηχανικής Μάθησης, δίνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ. Με τη μέθοδο που αναπτύσσεται υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Στέλιου Κουρή και Χρήστου Μπούρα, θα δίνεται η δυνατότητα να διερευνηθούν με ταχύτητα και ακρίβεια η οξύτητα του ελαιόλαδου, η γεωγραφική του παραγωγή, αλλά και η πρακτική που έχει εφαρμοστεί στην καλλιέργεια.

1.074 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό»

«Ελληνικό Πρωινό», ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδέει τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών των ξενοδοχείων.

Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί σε ένα ξενοδοχείο, σε μία από τις όμορφες γωνιές της χώρας μας, σε ένα χωριό μέσα στη φύση, σε ένα νησί «ντυμένο» στα χρώματα του άσπρου και του γαλάζιου ή σε μία από τις μοναδικές πόλεις, και να απολαμβάνετε ένα πρωινό με εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της μεσογειακής διατροφής και αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του τόπου.

Έκλεισε το ημερήσιο Έθνος

Μία ιστορική εφημερίδα, το ΕΘΝΟΣ, έκλεισε, ή μάλλον για να ακριβολογούμε, περιορίστηκε από ημερήσια σε κυριακάτικη. Κάθε κλείσιμο εφημερίδας αποτελεί και ένα πλήγμα στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία. Ειδικά στην περίπτωση του ΈΘΝΟΥΣ έχω και μια έντονη προσωπική, συναισθηματική ανάμνηση. Αρχές δεκαετίας 60’, ήμουν παιδί όταν κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την Μικρασιάτισσα γιαγιά μου, πέρναγα την ώρα μου «ξεκοκκαλίζοντας» το προδικτατορικό, ιστορικό ΕΘΝΟΣ, των Κυριαζή και Νικολόπουλου. Το έκλεισε αργότερα η δικτατορία λόγω της συνεπούς, δημοκρατικής του στάσης.

ΦΑΣΑ