Στη Διαύγεια βρίσκεται από χθες αναρτημένη η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη κάλυψη εποχικών αναγκών του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας θα απασχοληθούν συνολικά 940 άτομα (192 γεωπόνοι και 748 εργατοτεχνίτες).

Μετά από την περυσινή –κατά γενική ομολογία- καταστροφική χρονιά για την ελαιοπαραγωγή, το έκτακτο αυτό προσωπικό καλείται να απασχοληθεί για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών στις εργασίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του δάκου.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (7 εκατ. στρέμματα περίπου), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2019.

Το σχετικό κονδύλι για την νέα καλλιεργητική περίοδο θα ανέλθει στο ποσό των 2.964.415 ευρώ και θα καλυφθεί από τις Περιφέρειες.

Διαβάστε την σχετική υπουργική απόφαση εδώ

 

The post Mε 940 άτομα ξεκινάει η δακοκτονία appeared first on olivenews.

Προσθήκη νέου σχολίου

ΦΑΣΑ