Δελτίο τύπου για εκπαίδευση παραγωγών της Ο.Ε.Φ. Α.Σ. ΠΗΛΙΟΥ-Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Η εκπαίδευση παραγωγών της Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΗΛΙΟΥ-Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/11/2016 στο πλαίσιο της δράσης Γiii: «Κατάρτιση των παραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας» του τριετούς Προγράμματος Εργασίας στο πλαίσιο των Καν (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 για τα έτη 2015-2018 σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το θέμα της εκπαίδευσης αφορούσε την: Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία AGRON AE–Γεωπονικές Υπηρεσίες, που είναι ανάδοχος της συγκεκριμένης δράσης στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς με εισηγήτρια την κα. Δρ. Μαρία Γεωργιάδου Γεωπόνο.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΕΓΕ Αργαλαστής αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Οι παραγωγοί καθόλη την διάρκεια της παρουσίασης έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή αφού μέσω της παρουσίασης της κα.Γεωργιάδου δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες εναλλακτικές μεθόδους συγκομιδής διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης διανεμήθηκε στους παραγωγούς εκπαιδευτικό υλικό με τα θέματα που συζητήθηκαν αλλά και ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Οι ελαιοπαραγωγοί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την εκπαίδευση και ανέφεραν ότι τέτοιες εκπαιδευτικές διαδικασίες τους ενδιαφέρουν ώστε να βελτιώσουν την ποσότητα και ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους.

Τέτοιου είδους ενέργειες ενημέρωσης και κατάρτισης των παραγωγών θα συνεχιστούν έτσι ώστε να καλύψουμε διάφορα θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος εργασίας της Ο.Ε.Φ. για τα έτη 2015-2018.

Πίσω στις Ανακοινώσεις